Παρουσιάσεις Εισηγητών

ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ / ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Σ’αυτό το μενού θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ωφελείματα που παρέχουν διάφοροι οργανισμοί και υπουργεία της χώρας για παιδιά και άτομα με αναπηρίες.

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
  • CYTA
  •  ΑΗΚ
  • ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • Παιχνιδότοποι για παιδιά με αναπηρία
  • Ermes Airport

Χορηγοί

Επαρχιακές Ενημερώσεις Γονέων μελλοντικών Απόφοιτων με Αναπηρίες για τις υφιστάμενες δομές Διημερεύουσας Φροντίδας και Απασχόλησης Ενήλικων ΑμεΑ.

Η ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ στη προσπάθειά της να ενημερώσει τους γονείς μελλοντικών απόφοιτων με Αναπηρίες για το μεγάλο ερώτημα   «Τι γίνεται όταν το παιδί μου αποφοιτήσει;»,  διοργανώνει επαρχιακές συναντήσεις  στην παρουσία Λειτουργών του Γραφείου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, του Γραφείου Ευημερίας, και του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

Στις συναντήσεις, εκπρόσωποι των Κέντρων Διημερεύουσας Φροντίδας και Απασχόλησης θα  ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους για τα προγράμματά τους και για τα κριτήρια εισδοχής των παιδιών σε αυτά. Λειτουργοί του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες θα παρουσιάσουν τα Σχέδια επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης που παρέχουν για τα ενήλικα ΑμεΑ.

Επιζητούμε και είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε τους προβληματισμούς σας, αλλά κυρίως να ακούσουμε τις εισηγήσεις σας γύρω από τις υφιστάμενες δομές και προγράμματα των  Κέντρων αυτών.

Θερμή παράκλησή είναι όπως συμμετάσχετε όλοι στις συναντήσεις αυτές που στόχο έχουν την ουσιαστική και αποτελεσματική στήριξη των παιδιών μετά την αποφοίτησή τους.

Για δήλωση συμμετοχής καλέστε τη Λειτουργό της Ομοσπονδίας στο 99039200, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής μεταξύ των ωρών 09:00π.μ.–12:00π.μ. στα χρονικά πλαίσια που παρατίθενται πιο κάτω για την κάθε επαρχία ξεχωριστά.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ και ΠΑΦΟΥ

Ημερομηνία

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Ώρα                                     

9πμ. – 1μμ.

Χώρος

Λύκειο Πολεμιδιών (Αίθουσα Προβολών)

Δήλωση συμμετοχής

Μέχρι τις 14 Μαΐου 2014

 

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ και ΕΛ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

Ημερομηνία

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Ώρα                                     

9πμ. – 1μμ.

Χώρος

Λύκειο Αραδίππου

Δήλωση συμμετοχής

Μέχρι τις 21 Μαΐου 2014

 

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ημερομηνία

Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Ώρα                                     

9πμ. – 1μμ.

Χώρος

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Δήλωση συμμετοχής

Μέχρι τις 28 Μαΐου 2014

 

Σημειώνεται ότι η ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ είναι πρόθυμη να μισθώσει λεωφορεία για τη μεταφορά γονέων από την Πάφο στη Λεμεσό και από την Ελεύθερη Αμμόχωστο στη Λάρνακα, νοουμένου ότι θα υπάρχουν το λιγότερο δέκα (10) κρατήσεις ανά πόλη. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας και το τηλέφωνό σας στη Λειτουργό της Ομοσπονδίας μας και θα σας ενημερώσουμε.

 

 

Για να διαβάσετε το πρόγραμμα επιλέξτε την επαρχία που σας ενδιαφέρει. 

Λεμεσός/Πάφος

Λευκωσία