Παρουσιάσεις Εισηγητών

ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ / ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Σ’αυτό το μενού θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ωφελείματα που παρέχουν διάφοροι οργανισμοί και υπουργεία της χώρας για παιδιά και άτομα με αναπηρίες.

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
  • CYTA
  •  ΑΗΚ
  • ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • Παιχνιδότοποι για παιδιά με αναπηρία
  • Ermes Airport

Χορηγοί

Διαφοροποιημένη διδασκαλία: Λειτουργική και αποτελεσματική εφαρμογή

 

 

 

diaforopoiimeni didaskalia 9789605469061 1000 12477571

Το βιβλίο "Διαφοροποιημένη διδασκαλία: Λειτουργική και αποτελεσματική εφαρμογή", της Σταυρούλας Βαλιαντή και του Λεύκιου Νεοφύτου πραγματεύεται την λειτουργική και αποτελεσματική εφαρμογή της διαφοροποίησης της διδασκαλίας, η οποία στηρίζεται στην πεποίθηση ότι όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα στη μάθηση και ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν, με σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό των διδασκαλιών τους, να διασφαλίσουν σε όλους τους μαθητές το δικαίωμα αυτό.

Μέσα από το περιεχόμενο του βιβλίου, οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με την έννοια, τη θεωρία και την πράξη της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, αποτελώντας έτσι έναν χρήσιμο οδηγό που θα τους βοηθήσει να εφαρμόσουν τη διαφοροποίηση αποτελεσματικά, διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην επιτυχία και τη μάθηση για όλους  ανεξαιρέτως τους μαθητές.

Το βιβλίο αποτελεί το απαύγασμα της πολυετούς ενασχόλησης  των συγγραφέων με το θέμα της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και μάθησης τόσο στο ερευνητικό-ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της διδακτικής πράξης. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου,  παρουσιάζονται οι θεωρητικές-επιστημονικές βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η διαφοροποιημένη διδασκαλία, και παράλληλα, ως απότοκο συνεργασίας των συγγραφέων  με πλειάδα εξαίρετων εκπαιδευτικών, παρουσιάζονται  βέλτιστες πρακτικές διαφοροποίησης, όπως αυτές δοκιμάστηκαν και πέτυχαν μέσα σε τάξεις μικτής ικανότητας στην Κύπρο σήμερα.

 

Ποιά επιτραπέζια παιχνίδια βοηθούν στην αντιμετώπιση της Διάσπασης Προσοχής

 
 
Πολλά γνωστά παιχνίδια μπορούν να προσαρμοστούν για παιδιά με Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) με τους κανόνες και τις προκλήσεις να δυσκολεύουν και να πολλαπλασιάζονται σταδιακά με τον καιρό.

Αυτή η προσέγγιση βοηθά τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ να κατακτήσουν γνωστικές προκλήσεις σιγά-σιγά, χτίζοντας βήμα-βήμα την ικανότητά τους να μένουν συγκεντρωμένοι σε ένα παιχνίδι, να ακολουθούν περίπλοκους κανόνες και να διαχειρίζονται τον εκνευρισμό και την απογοήτευση.

Απλά επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά με ΔΕΠ-Υ

Όσο λιγότερο περίπλοκα είναι τα παιχνίδια και όσο λιγότερη τεχνολογία χρησιμοποιούν, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια προκαλούν υπερδιέγερση και τα παιχνίδια με πολλούς και δύσκολους κανόνες δημιουργούν εκνευρισμό και τα παιδιά τα εγκαταλείπουν γρήγορα. Τα παρακάτω κλασσικά επιτραπέζια παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν τις κοινωνικές και γνωστικές ικανότητες των παιδιών με ΔΕΠ-Υ.

Πως να φροντίσετε ένα άτομο με παραλυσία

Κατανοώντας τον μαθητή με σύνδρομο Asperger: Οδηγός για εκπαιδευτικούς

 

aspergerodigos

 

Τα παιδιά με σύνδρομο Asperger παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη πρόκληση στο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Αυτό το άρθρο παρέχει στους δασκάλους την περιγραφή επτά καθοριστικών χαρακτηριστικών των ατόμων με σύνδρομο Asperger [τι είναι το «Asperger»], μαζί με προτάσεις και στρατηγικές για την αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων, μέσα στην τάξη του σχολείου.