Παρουσιάσεις Εισηγητών

ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ / ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Σ’αυτό το μενού θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ωφελείματα που παρέχουν διάφοροι οργανισμοί και υπουργεία της χώρας για παιδιά και άτομα με αναπηρίες.

 • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
 • CYTA
 • ΑΗΚ
 • ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
 • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
 • Παιχνιδότοποι για παιδιά με αναπηρία
 • Ermes Airport

Χορηγοί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ΝΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Aναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.), επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολύτιμού, κ. Κώστα Καδή και την Ομάδα του για την ανταπόκρισή τους στα αιτήματα των γονέων παιδιών με αναπηρίες για την ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που προσφέρεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, στις 18 Οκτωβρίου 2017, για την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για επανασχεδιασμό της πολιτικής για την ειδική εκπαίδευση.

Αναμένουμε την έναρξη διαβούλευσης για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου και μιας νομοθεσίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ενδιαφερομένων ακολουθώντας ταυτόχρονα τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Παιδιού (2011).

Ελπίζουμε ότι η έναρξη διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς και με εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμβάλει εποικοδομητικά στον γόνιμο προβληματισμό που διαχρονικά απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κατά συνέπεια της κοινωνικής ζωής των παιδιών με αναπηρία.

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α., 20  Οκτωβρίου 2017

Διαμόρφωση νέας πολιτικής που να διέπει την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου

 

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, ημερομηνίας 18 Οκτωβρίου 2017, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας παρουσιάστηκε η πρόταση του Υπουργείου για νέα πολιτική στην ειδική εκπαίδευση και τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Μπορείτε να διαβάσετε την πρόταση κάνοντας κλικ στην ακόλουθη εικόνα: 

neanomothesiaidikis18okt2017 

Εξέταση Σωματικής Ικανότητας Στρατευσίμων με σοβαρά νοσήματα, παθήσεις ή βλάβες της υγείας, χωρίς την Αυτοπρόσωπη Παρουσία τους

 

Τον Απρίλιο του 2016, η Γραμματεία της ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ παρουσίασε στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη πρόταση για τροποποίηση της διαδικασίας εξέτασης της σωματικής ικανότητας των στρατεύσιμων με αναπηρίες μετά την κλήση τους για υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά.

Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ενός χρόνου αποτελεί η νέα τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης αρ. 8/24 Ιουν 2011, η οποία έχει δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, με αριθμό 5010 και ημερομηνία 28/4/2017.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκλήρωση της ετήσιας μουσικοχορευτικής παράστασης για το 2017

 

Την Παρασκευή  5 Μαΐου 2017, στις 8:00 μ.μ. στο θέατρο Λατσιών,  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια μουσικοχορευτική παράστασή της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.), η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Συντελεστές της παράστασης ήταν μαθητές και μαθήτριες με αναπηρία Δημόσιων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Επαρχίας Λευκωσίας:

 • Γ’ Τεχνική Σχολή Αρχ. Μακάριου
 • Γυμνάσιο Λατσιών
 • Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου Νήσου
 • Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας
 • Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α’
 • Γυμνάσιο Αγ. Στυλιανού
 • Γυμνάσιο Αγ. Βασιλείου
 • Λύκειο Ιδαλίου
 • Λύκειο Παλιομετόχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ετήσια Μουσικοχορευτική Παράστση ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ 2017 - "Κυπριακή Βραδιά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα παρουσιάσει μουσικοχορευτική παράσταση εμπνευσμένη από την Κυπρικακή παράδοση και λαογραφία.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά με αναπηρίες και στις ανθρώπινες δυνάμεις. 

Η παράσταση θα ανεβεί στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, στις 5 Μαΐου 2017, στις 20:00 και τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Καδή.

Το δρώμενοπεριλαμβάνει τραγούδια, τσατιστά και θεατρικά βασισμένα στην Κυπριακή διάλεκτο, εμπνευσμένα από την παράδοση και τη μουσική της Κύπρου. Η παρουσία σκηνικής δράσης, με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς θα δώσει συνάμα μια νότα ψυχαγωγίας.