Παρουσιάσεις Εισηγητών

ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ / ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Σ’αυτό το μενού θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ωφελείματα που παρέχουν διάφοροι οργανισμοί και υπουργεία της χώρας για παιδιά και άτομα με αναπηρίες.

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
  • CYTA
  •  ΑΗΚ
  • ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • Παιχνιδότοποι για παιδιά με αναπηρία
  • Ermes Airport

Χορηγοί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ετήσια Ημερίδα ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ 2016

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Κυπριακός Όμιλος Ενιαίας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την Παγκύπρια Oμοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:


"Από τη θεωρία στην πράξη:

Ο ρόλος των γονιών των παιδιών με αναπηρίες στην επιτυχή ένταξή τους στο γενικό σχολείο"


την Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 13:30 μ.μ. στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου (Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης»).  Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ημερίδα εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για ένταξη των παιδιών με αναπηρία στο γενικό σχολείο. Η προσπάθεια αυτή, δεν αφορά σε καμιά περίπτωση πράξη οίκτου ή φιλανθρωπίας, αντίθετα, συνιστά αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε παιδιού να φοιτά, να παίζει και να τυγχάνει εκπαίδευσης στο σχολείο της γειτονιάς του με τους συνομήλικούς του. Μέσα σ' αυτό το σκεπτικό, το γενικό σχολείο οφείλει να είναι σωστά προετοιμασμένο να δεχτεί και να παρέχει τα κατάλληλα εφόδια στο κάθε παιδί, ανεξαρτήτως διαφορετικότητας. Η επιτυχία όμως, του εγχειρήματος αυτού, που αποτελεί μια τεράστια προσπάθεια που πραγματοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, δεν εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο στη ψήφιση νομοθεσιών ή την κατοχύρωση νομικών εγγράφων. Πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ένταξης έχουν, τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι γονείς, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος, φορές ή μεμονωμένο άτομο, εμπλέκεται.

Οι τέσσερεις ομιλήτριες της ημερίδας είναι καθηγήτριες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και είναι χρόνια εμπλεκόμενες στο χώρο εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρίες, η καθεμιά σε διαφορετικό επίπεδο και από διαφορετική σκοπιά.

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο εμπλέκεται ή ενδιαφέρεται για ζητήματα που αφορούν την αναπηρία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α., 18 Νοεμβρίου 2016.