Παρουσιάσεις Εισηγητών

ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ / ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Σ’αυτό το μενού θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ωφελείματα που παρέχουν διάφοροι οργανισμοί και υπουργεία της χώρας για παιδιά και άτομα με αναπηρίες.

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
  • CYTA
  •  ΑΗΚ
  • ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • Παιχνιδότοποι για παιδιά με αναπηρία
  • Ermes Airport

Χορηγοί

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

kiriakoskiriakouΟ Κυριάκος Κυριακού, είναι τετραπληγικός ζωγράφος με το στόμα. Γεννήθηκε το 1956 στο Λονδίνο, από Κύπριους γονείς. Σε ηλικία των δεκαπέντε χρονών, έπαθε κάταγμα του αυχένα, βουτώντας στη θάλασσα, και από τότε παρέλυσαν τα χέρια και τα πόδια του. Αμέσως, τον επόμενο χρόνο άρχισε να ζωγραφίζει κρατώντας το πινέλο με το στόμα του. Το 1979 έγινε υπότροφος μαθητής της Διεθνούς Ένωσης 'Ζωγράφοι με το Στόμα και το Πόδι' (ΖΩΣΠ), και δύο χρόνια μετά έγινε μέλος της. Από τότε, το κύριο εισόδημά του εξασφαλίζεται από τα έργα που δημιουργεί για την ΖΩΣΠ. Το 1986 περίπου, επαναπατρίστηκε στη Κύπρο με όλη την οικογένεια του. Τώρα ζει και εργάζεται στο Λιοπέτρι. Είναι παντρεμένος με την Blanch και έχει δύο δίδυμα παιδιά. Έκανε ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο, Αγγλία, Αυστραλία και πολλές ομαδικές σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Η θεματολογία του Κυριακού αντικατοπτρίζει δύο πτυχές της ζωής του. Από τη μια, η παραδοσιακή ελληνική και κυπριακή κουλτούρα και περιβάλλον και από την άλλη, η αγγλική επαρχία με τις λίμνες τα ποτάμια και τα παραδοσιακά χωριά καθώς επίσης και τις παλιές πόλεις. Επίσης, συχνά διαφοροποιούνται τα θέματα του ανάλογα με το σκοπό τον οποίο προορίζονται. Τα έργα που προορίζονται για τη ΖΩΣΠ είναι συνήθως τοπία, ή έχουν επίκαιρη θεματολογία (π.χ. Χριστούγεννα). Για τις προσωπικές του εκθέσεις επιλέγει ελεύθερα τα θέματα του και κάποια από αυτά είναι σουρεαλιστικά. Χρησιμοποιεί κυρίως λάδι, υδατογραφία, αλλά και μετάξι.


mariaignatiousiakalli

Η Μαρία Ιγνατίου Σιακαλλή σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αμερική με ετήσιες ακαδημαϊκές υποτροφίες (Academic Scholarships 1988-1992), με υποτροφίες ξένων φοιτητών (Foreign Student Scholarships 1988-1992) και με τις υποτροφίες Κάλντγουελ (Caldwell Scholarships 1989-1992).

Το 1991, αναδείχτηκε με την υποτροφία Bessie Massengil Art Scholarship ως η καλύτερη φοιτήτρια στον κλάδο Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου της και εντάχθηκε στο Αlpha Chi (AX) National Honor Scholarship Society.

Το 1992 απέκτησε το πτυχίο Bachelor of Science in Painting & Ceramics με ανώτερη διάκριση Μagna cum laude.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αμερική, συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις σπουδαστών και επώνυμων καλλιτεχνών κεραμικής και ζωγραφικής της Βορείου Καρολίνας των Η.Π.Α.

Από το 2004 εργάζεται ως εκπαιδευτικός Τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση, σε απόσπαση στη Σχολή Τυφλών Λευκωσίας.

Τον Μάιο του 2011 παρουσίασε με επιτυχία την πρώτη ατομική της έκθεση στην γκαλερί Art Prive στη Λευκωσία.

Το Νοέμβριο του 2014 παρουσίασε την αναδρομική ατομική έκθεση της στην Αθήνα.

Τον Δεκέμβριο του 2014 συμμετείχε με αντιπροσωπευτικά έργα της στη Αθήνα σε ομαδικές εκθέσεις, στην αίθουσα του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου ,στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου και στο 4ο Παγκόσμιο Συμπόσιο για τον Ελληνισμό:"Yλικοί και άυλοι θησαυροί του Ελληνικού Πολιτισμού" που πραγματοποιήθηκε στο Athens Hilton Hotel υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Η Μαρία Ιγνατίου Σιακαλλή είναι μέλος του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. H ζωγράφος συμμετέχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις που διοργανώνει στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη ο όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Τα έργα τέχνης της ζωγράφου Μαρίας Ιγνατίου Σιακαλλή έχουν αγοραστεί από ιδιώτες συλλέκτες, πρέσβεις και αξιωματούχους της κυβέρνησης στην Κύπρο, Αγγλία, Ελλάδα και ΗΠΑ. Βρίσκονται επίσης σε ιδιωτικές συλλογές που ανήκουν στη βασιλική οικογένεια του Μπαχρέιν, στο Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαήλ Ζαμπέλα Κύπρος, στην Art Prive Gallery Κύπρος και σε άλλα ιδιωτικά κτίρια .

Από το 2015 παρακολουθεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Εφαρμοσμένες Τέχνες που έχει ως σκοπό την εξερεύνηση των συμβατικών ορίων των διάφορων επιστημονικών κλάδων τέχνης και σχεδιασμού.


marinaxristodoulidou

Η Μαρίνα Χριστοδουλίδου είναι ιστορικός τέχνης με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Έσσεξ για μεταπτυχιακό στην Κριτική Επιμέλεια Εκθέσεων και τη Μουσειολογία. Έχει διοργανώσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό (Αγγλία, Αμερική, Ολλανδία, Ιταλία) κατά την περίοδο 2012-2016. Για δεύτερη συνεχή συμμετοχή της Κύπρου στην Μπιενάλε Βενετίας, είναι υπεύθυνη συντονίστρια της Κυπριακής αντιπροσωπείας.

Από το 2015, είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του ιδιωτικού Μουσείου Τεχνών Ζαμπέλα στη Λευκωσία με όραμα να θεμελιώσει ένα μουσείο για την μοντέρνα Κυπριακή τέχνη προσβάσιμο για όλους.

 

 

 

 


aggelikiathanasiadi

Η Αγγελική ΜΚ Αθανασιάδη εργάζεται ως Visual Designer από το 1999, υπό την επωνυμία "makad". Συνεργάστηκε με διαφημιστικές εταιρείες, ως ελεύθερος επαγγελματίας και με μεγάλα τυπογραφεία της Αθήνας. Έχει σπουδάσει γραφιστική στον ΑΚΤΟ, Αθήνα - Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει ένα ισχυρό υπόβαθρο στην έντυπη και ψηφιακή επικοινωνία και τη διαφήμιση. Επίσης έχει εργαστεί ως Assistant Art Director για το PC Magazine του Ομίλου Αττικών Εκδόσεων.

Πιστεύει στην αποτελεσματικότητα της ομαδικής εργασίας και στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης. Ολοκλήρωσε ένα τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Interior Design μαζί με ένα ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Σχεδιαστών Οπτικής Επικοινωνίας VCDC - "Visual Communication Designers' Club" (www.vcdc.gr). 

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις οπτικής επικοινωνίας και εικαστικών καθώς επίσης έχει διατελέσει κριτική επιτροπή σε διαγωνισμούς.

Από τον Ιούλιο του 2014 διατηρεί τακτική στήλη στην Κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης", με θέμα τη Γραφιστική και την Οπτική Επικοινωνία. Της αρέσει να μοιράζεται το πάθος και τις γνώσεις της για το design και είναι πάντα πρόθυμη να προσφέρει στην κοινότητα.

Η Αγγελική είναι Ιδρύτρια και Creative & Art Director του "Graphic Stories Cyprus", με στόχο τη μετάδοση γνώσεων και εξειδικευμένης τεχνικής κατάρτισης καθώς και τη διερεύνηση των σύγχρονων τάσεων του graphic design.


elenistilianouzisimidiΗ Ελένη Στυλιανού Ζησιμίδη έχει δίπλωμα σε Fashion Design από το Centro Studio Aziendali – Firenze Ιταλίας από όπου και αποφοίτησε το 1993 μετά από τις σπουδές της στο Frederick Polytechnic Institute από το 1987 – 1990 με δίπλωμα σε Graphic Art & Design.

Άρχισε την επαγγελματική της καριέρα στην διαφημιστική εταιρία GNOMI όπου και εργοδοτήθηκε ως Graphic Designer και αργότερα για 15 χρόνια ως Fabric Consultant στην εταιρία L.I. Christofides (Λοιζούδι) όπου πρόσφερε συμβουλευτικές υπηρεσίες διακόσμησης.

Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ιδιωτεύσει ως διακοσμήτρια και σύμβουλος εσωτερικού χώρου ενώ έχει διδάξει παιδική χειροτεχνία σε διάφορες εκδηλώσεις όπως στο Manadoob Summer School.
Παρακολουθεί για 2ο χρόνο τώρα μαθήματα Χαρακτικής και Χειροτεχνίας στην σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αιγαία.